10 Mayıs 2012 Perşembe

PERİŞAN KURABİYE

Malzemeler
125 gr oda sıcaklığında margarin
1,5 su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı kuru üzüm
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı ceviz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yumurta
Un
Hazırlanışı
Margarin,sıvı yağ,yumurta ve pudra şekeri bir kaba alınır iyice karıştırılır.
Üzerine kuru üzüm,iri kırılmış ceviz,kabartma tozu ve vanilya eklenir karıştırılır.
Azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır.
Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parça kopartılır yağlı kağıt
serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kurabiyeler pişirilir


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder