16 Mayıs 2012 Çarşamba

domates soslu makarna


Makarnayı sevmeyen birileri çıkar mı, bilemem. Damak çatlatan bir makarna tarifi, domates soslu makarna. Makarnanın haşlanması önemli, o ayrı konu. Esas önemli olan domates sosunun hazırlanması olsa gerek. Domatesleri rendelemezden önce ikiye böldüğünüzde, içerisindeki yeşil ve beyaz kısımları, çekirdekleri çıkarmayı unutmayın. Tamamen olgunlaşmamış domateslerin çekirdek yuvalarında görünen o yeşillik var ya, sosunuzu ekşi yapar. Sultan domates soslu makarnayı sever. Canı çektiğinde zaman mekan farkı gözetmeden kalkar yapar ve yer. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
yarım paket makarna 'bukle'
bir kaşık tereyağı
iki domates
yarım kaşık salça
iki diş sarımsak, karabiber
su, tuz

Yapılması
iki litre suyu kaynatın, bir kaşık tuzu ilave edin
üzerine makarnayı katın ve yumuşayıncaya kadar haşlayın
ocaktan alın ve süzünün,
domatesi rendeleyin, sarımsağı ince doğrayın
tereyağını eritin, salçayı katın kavurun
ardından domatesi katın kavurun
üzerine sarımsak, bir çay bardağı su, bir çay kaşığı karabiber ve tuzu katın
sosun tuzunu ayarlayın ve bir kez fokur fokur kaynatın
ardından ağır ateşte sos suyunu çekinceye kadar pişirin
makarna tenceresine sosu boşaltın ve karıştırın
tencerenin kapağını kapatın, en az 15 dakika dinlendirin
ve ardından gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder