25 Mayıs 2012 Cuma

Hamur Kızartması - Pişi (Mayasız)


Evet arkadaşlar, yine sizlere pratik bir tarifle geldim. Bizim evin ahalisi artık yaz moduna girdikleri için olsa gerek, sulu yemeklere pek rağbet etmiyorlar. Akşamları da kızartma, pratik, aparatif birşeyler istiyorlar. Ben de onların istediklerini emir bilerek (külliyen yalan, aslına bakarsan bu aralar pek meşakkatli yemekler yapmak işime gelmiyor.) bu tür yiyeceklere yöneliyorum.
Hamur kızartmasını mayalı şekilde de yaparım, fakat bu defa "Kabartma tozu neyine yetmiyormuş"  felsefesiyle işin içinden çıkıverdim. Biraz sert oluyor tabi, mayalınınkine göre. Fakat bizim evin ufaklıkları ve babamız bayıla bayıla yediler. Siz de maya ile uğraşmak işinize gelmediği zamanlarda deneyebilirsiniz.

Malzemeler:
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 kabartma tozu
  • bir tutam tuz
  • 1 su bardağı ılık su
  • 19 kaşık un (benimkine böyle gitti fakat un miktarını siz kendiniz azar azar ekleyerek bulmalısınız)
  • kızartmak için ayçiçek yağı



Yapılışı:
  1. Yoğurt, yumurta, kabartma tozu, tuz bir kaseye konur. Karıştırılır.
  2. Sonra azar azar un eklenir. Ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  3. Hamur 2 bezeye ayrılır. 1/2 santim kalınlığında açılır. Çay bardağı yada kurabiye kalıplarıyla kesilir.
  4. Önceden kızdırılmış yağda kızartılır. Havlu kağıt serili bir tabağa alınıp fazla yağını çekmesi sağlanır. Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder