27 Mayıs 2012 Pazar

REVANİ


Malzemeler :


* 4 yumurta
* 1,5 çay bardağı toz şeker
* 1/2 çay bardağı sıvıyağ
* 1,5 çay bardağı irmik
* 2 çay bardağı yoğurt
* 5 çay bardağı un
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
* 1 çay bardağı fındık
* Üzerini süslemek için fındık veya hindistan cevizi


Şerbeti için :
* 3 su bardağı su
* 3 su bardağı toz şeker
* 3-4 damla limon suyu


Önce şerbeti hazırlayın, soğusun. Şekeri ve suyu tencereye koyun, kaynamasını bekleyin. Kaynadıktan sonra birkaç damla limon suyu sıkıp, 5 dakika daha kaynatıp, ocaktan alın.
Revaniyi hazırlamak için yumurta ve şekeri çırpın. Daha sonra yoğurdu, sıvıyağı koyup çırpmaya devam edin.
İrmiği, unu, vanilyayı, kabartma tozunu ve fındığı ilave edip kuru malzemeler karışana kadar çırpın.
Yağlamış olduğunuz tepsiye veya borcama(ben büyük kare borcamda yaptım) döküp, önceden 150 derecede ısıtılmış fırında batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
Fırından çıkardığınız revaninin üzerine soğumuş şerbeti dökün. 
Soğuduktan sonra, isteğe göre üzerine fındık veya hindistan cevizi serperek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder