malzemeler hamuru icin
- yarim litre lüt
- 1 kilo un
- 4 tane yumurta
- 1 tatli kasik tuz
ic malzemesi
- 6-7 tane orta boy patates
- 400 gram peynir
- 1 tutam maydanoz
- 1 tatli kasik pul biber
- yarim cay bardak ay cicek yag
- tuz (peyniriniz tuzluysa ayarlayin )
üzerinin sosu
- 3 tane yumurta
- 100 gram ciy kirema (süt de kullana bilirsiniz )
- susam
hazirlanisi
- ilk önce hamurunuzu yugurun ve biraz dinlensin hamur
- Bu tarifden 2 tepsi börek cikiyor.
- 4 tane beze cikartin hamurdan.
- Tezgahin üzerine yag damlatin kolay cacmanizi saglayacak .
- Bezeleri ilk önce biraz bir tabak büyüklügünde merdaneyle sonra elinizle acin.
- Hamur kolayca aciliyor tezgahin üzerine 2 yemek kasik yag dökmeniz yeterli..
- Önceden patatesi haslayip kabugunu soyup ezin.
- peynir yag ,kirmizi pul biber ve maydanozu da ekleyip karistirin.
- Tepsiye etrafında döndürülerek dizilir.
- Tüm hamurlar bu şekilde yapılır.üzerine ciy kirema ile karıştırılmış yumurta sarısı sürülür
- Susamida üzerine dökün.
- .180 derece fırına verip pisirin.
- daha önce ispanakli tarifi yayinlamistim patateslide cok güzel oluyor afiytler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder