29 Mayıs 2012 Salı
düdüklüde bakla nasıl pişirilir
Normal tencerelerde taze bakla, ağır ateşte 1.5 saat sürede pişer. Düdüklü tencerede ise; düdüklü tencerenin el kitapçığında taze bakla pişirme süresi verilmemişse, çalı fasulye pişirme süresi dikkate alınır. Kitapçıkta çalı fasulye pişirme süresi verilmemişse, taze fasulye pişirme süresi dikkate alınır. Diyelim ki, düdüklü tencereniz taze fasulye pişirme süresini 20 ila 25 dakkika arasında veriyorsa taze baklanızı 25 dakika sürede pişirebilirsiniz. Bu yemeği gizli contalı çelik düdüklü tencerede yaptım ve 25 dakkika sürede kısık ateşte pişirdim. Taze bakla aynen tencerede pişmiş kıvamda "ne sert, ne de lokum gibi" oldu. Sultan genellikle taze fasulye, çalı fasulye ve taze baklasını düdüklü tencerede yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
bir kilo taze bakla
bir iri boy soğan
bir çay bardağı zeytinyağı
üç kaşık un
bir tatlı kaşığı toz şeker
bir çay bardağı sıcak su
yoğurt, sarımsak
dereotu
tuz
Yapılması
baklaların uçlarını kopartın,
uzunluklarına göre iki veya üç parça'ya bölün
soğanı yemeklik doğrayın
unlu karışımın hazırlanması
beş bardak soğuk su içine 3 kaşık un'u
ve baklaları koyun karıştırın
düdüklü tencere içinde yağı ısıtın ve soğanı ilave edin kavurun,
üzerine unlu karışım içerisinden aldığınız baklaları koyun karıştırın,
üzerine 1 çay bardağı sıcak su, toz şeker ve tuz'u ilave edin
yemeğin tuzunu ayarlayın ve düdüklünün kapağını kapayın
düdüklüden fıslama sesi ile birlikte buhar çıkmaya başladıktan sora,
pişirme pimini indirin ocağı iyice kısın ve saat’a bakın
düdüklünüzün taze fasulye pişirme süresinin üzerine
5 dakika süre ilave ederek yemeğinizi pişirin
en son üzerine dereotu serpin, soğutun
ve sarımsaklı yoğurt ile servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder