****** RUS PASTASI ******
- 300 gr un
- 180 gr seker
- 200 gr tereyag veya margarin
- 1 tane vanilya sekeri
- 2 yumurta
- 1 tane kabartma tozu
- 3 yemek kasik kakao
- 500 gr quark (labne peyniri)
- 3 tane yumurta
- 200 gram ciy krema
- 70 gr tereyag veya margarin
- 1paket vanilya sekeri
- 1 cay bardak toz seker
- Tereyagi ve sekeri mikserle koyu bir kivam alincaya kadar cirpin,
- Yumurtalari kakao , un ve kabartma tozunu ayni anda ilave ederek hamuru yogurun,ve kisa bir süre dinlendirin.
- Hamurdan bir parca ayirin üzerisi icin.
- Yaglanmis kelepceli kaliba hamuru elinizle veya merdaneyle bastirarak yayin,kalibin ic kenarlarina cikacak sekilde hamuru cikarin.
- ici karisimi icin Quark,yumurtalar ve tereyagi mikserle koyu bir kivam alincaya kadar cirpilir, kremasi toz sekeri vanilya sekeride ilave edilip devam cirpilir.
- Quarkli karisimi hamurun üstüne yayilir.
- Ayirdiginiz kakaolu hamurdan medaneyle acip kaliplarla sekil verip kiremanin üzerine siralayin .
- Önceden isitilmis firinda 180 derecede yaklasik 1 saat kadar kizarana kadar pisirlir.Ben hamurun üzerine üstüne aliminyum folye kapattim icison pisme asamasinda üzeri yanmasin diye.
- Bu pasta yaklasik firindan cikinca 3 saat sonra dilmeye hazir oluyor .
- Buz dolabinda 1 saat durmasi saglayin soguk cok daha lezletli oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder