Malzemelerimiz:
Muhallebisi için:
14 yemek kaşığı şeker
8 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 litre süt
1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
---------------------------------------------------------
2 paket petit beurre kare bisküvi
2 adet muz
---------------------------------------------------------
Üzerine sos istiyorsanız,
2,5 su bardağı süt
1 paket vanilya sosu
Hazırlanışı:
- İlk önce şekeri unu ve nişastayı karıştırıp pişireceğimiz tencereye alıyoruz.
- Daha sonra sütü azar azar ilave ediyoruz. Topak topak olmaması için tel çırpıcıyla karıştırıyoruz.
- Ocağa alıyoruz. Sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
- Ocaktan aldıktan sonra 1 yemek kaşığı margarini koyup güzelce karıştırıp eritiyoruz.
- Ilıdıktan sonra, bisküvilerin 1 tanesini dörde bölecek şekilde içine kırıyoruz. Bisküvileri fazla dağıtmadan muhallebiyle iyice karıştırıyoruz.
- Çıkarırken zorluk yaşamamak için içine streç film serdiğimiz kalıbımıza yarısını yayıyoruz.
- Üzerine muzları kesmeden bütün halde yerleştiriyoruz.
- Daha sonra kalan diğer yarısını da döküp güzelce yayıyoruz.
- Üzerini streç filmle kapatıp derin dondurucuda en az 4 saat bekletiyoruz.
- Diğer tarafta vanilyalı sosu sütle pişirerek hazırlıyoruz. Piştikten sonra kabuk bağlamaması için ara ara karıştırıyoruz.
- Servis ederken derin dondurucudan çıkardığımız pastamızın üstüne döküyoruz.
- Ben süslemek için çikolata rendeledim. Siz çekilmiş fındık, fıstık, cevizle süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun. Sevgiler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder