22 Mayıs 2012 Salı

ETİMEK TATLISI...

      Merhaba, bugün size çok güzel bir tatlı tarifim var. Bu tatlı bizim evimizde çok seviliyor. Özellikle tatlıyı çok seven babamın en sevdiği lezzetlerden biridir..
Ayrıca bu tarifi  75.hafta porselen çay demlik  etkinliğinin ev sahibesi bir dilim düş'e gönderiyorum. Kolay gelsin arkadaşım....



Malzemelerimiz:
1,5 paket etimek
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su

Muhallebisi için:
1 kg süt
6 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı şeker

Üzeri için:
2 poşet krem şanti
1 su bardağı süt

Hazırlanışı:

  • İlk önce etimeklerimizi dikdörtgen bir borcama 1 sıra diziyoruz.
  • Daha sonra bir tencerede  3 su bardağı şekeri kısık ateşte karıştırarak alttaki rengi alana kadar   eritiyoruz.

  •   Üzerine 4 su bardağı suyu yavaş yavaş döküyoruz. Şeker sıcak su soğuk olduğu için sıçrayacaktır, dikkatli bir şekilde dökelim. Şeker katılaşacaktır. Siz karıştırmaya devam edin. Isı çoğaldıkça çözülecektir. Kaynamaya başladı mı ocaktan alıp borcama dizdiğimiz etimeklerin üzerine güzelce döküyoruz...




  • Sıra geliyor muhallebimizi hazırlamaya.
  • Başka bir tencere ye unu şekeri vanilyayı koyup karıştırıyoruz.
  • Sütü üzerine yavaş yavaş dökerek karıştırıyoruz. Karıştırırken tel çırpıcı kullanırsak topak topak olmaz.
  • Orta ateşteki ocağımızda pişiriyoruz.
  • Sıcak halde etimeklerin üzerine güzelce yayıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
  • Diğer tarafta 2 poşet krem şantiyi 1 su bardağı sütle mikserle çırparak hazırlıyoruz.
  • Yarım saat kadar buz dolabında dinlendiriyoruz.
  • En son olarak soğuyan muhallebinin üstüne güzelce yayıyoruz.
  • 2-3 saat kadar buzdolabında beklettikten sonra dilimleyip servis edebilirsiniz.
  • Servis ederken üzerini fındık,fıstık yada cevizle süsleyebilirsiniz.


Afiyet olsun. Sevgiler....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder