Malzemelerimiz.
Yaklaşık 1 kg un
1 yumurta
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı tahin
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı sirke
2 çay kaşığı karbonat
1 su bardağı süt
1 paket margarin
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 çay bardağı pekmez
Hazırlanışı:
- İlk önce şerbeti yapmaya başlıyoruz. Şekerle suyu ocağa koyuyoruz.
- Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ocaktan indiriyoruz.(bu kısım çok önemli dikkat)
- Soğumaya bırakıyoruz. Ilıdıktan sonra içine pekmezi döküp güzelce karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
- Diğer tarafta margarinimizi kısık ateşte eritiyoruz.
- Yoğurma kabımızın içine sırasıyla sütü, sıvı yağı,sirkeyi erittiğimiz margarini de koyup güzelce karıştırıyoruz.
- Yumurtayı da koyup karıştırıyoruz.Tahini de ekliyoruz. Biraz un ve karbonat ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
- 1 bardak cevizide ekleyip aldığı kadar unla elimize yapışmayacak bir hamur yapıyoruz.
- Daha sonra hamuru elimizle güzelce fırın tepsimize yayıyoruz.
- Çatalın ters tarafıyla durup çekerek dalgalı bir şekilde üstünü çiziyoruz.
- Son olarak bıçakla kare dilimler şeklinde kesiyoruz.
- Önceden ıstılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkarttıktan 5-6 dakika sonra soğuk şerbeti üstüne döküyoruz. Soğuduktan sonra servis ediyoruz.
Afiyet olsun. Sevgiler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder