Malzemelerimiz:
Yarım paket tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı sirke
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı mahlep
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 yumurta beyazı (sarısı üzerine sürülecek)
Arzuya göre 1 tatlı kaşığı domates salçası (ben kullandım)
Aldığı kadar un.
Üzerine serpmek için: susam, çörek otu yada haşhaş tohumu hangisi varsa..
Hazırlanışı:
- Yoğurma kabımızın içerisinde tereyağını elimizle güzelce eziyoruz.
- Yumurta sarısı ve un hariç diğer bütün malzemeleri koyup,güzelce karıştırıyoruz.
- Daha sonra aldığı kadar un ile elimize yapışmayacak şekilde yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, güzelce yuvarlıyoruz.
- Pişirme kağıdı veya yağladığımız tepsimize diziyoruz.
- Üzerlerine bıçakla artı şekli veriyoruz. İsterseniz elinizde kalıplarınız varsa onlarla da şekil verebilirsiniz.
- Daha sonra yumurta sarısı sürüp. Üstüne elimizde hangisi varsa,çörek otu, susam yada haşhaş tohumu serpiyoruz.
- 180 derecede ayarladığımız fırınımızda üzerileri kızarana kadar pişiriyoruz.İyice soğuduktan sonra kurabiyelerimiz hazır...
Afiyet olsun. Sevgiler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder