Malzemelerimiz:
1 paket margarin(250 gr margarin)
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı salça
1 talı kaşığı tuz
5 su bardağı un
üzerine serpmek için çörek otu
içine koymak için 4-5 adet haşlanmış patates
Hazırlanışı:
- İlk önce margarini erit. Un hariç bütün malzemeleri karıştırma kabımız da karıştırıyoruz.
- Daha sonra erittiğimiz margarini de koyup karıştırıyoruz.
- En son unumuzu koyarak elimize yapışmayacak bir hamur yapıyoruz.
- Hamuru 30 dakika kadar buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Sonra merdane yardımıyla yarim santim kalınlığında açıyoruz.
- Evinizde bulunan en geniş su bardağının ağız kısmıyla yuvarlak kesiyoruz.
- İçine haşlayıp ezip tuzladığımız patatesleri koyup fiyonk şeklinde ortasından tutup yapıştırıyoruz.
- Yağladığımız yada pişirme kağıdı serdiğimiz tepsimize diziyoruz.
- Üzerine çörek otu serpip 180 derece fırında pişiriyoruz.
Afiyet olsun. Sevgiler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder