Malzemelerimiz:
2 adet tavuk göğsü
2 adet kabak
2 adet havuç
yarım çay bardağı sıvı yağ veya 2 yemek kaşığı tereyağ
10 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı un
2,5 yemek kaşığı arpa şehriye
10 su bardağı sıcak su
Üzeri için:
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tutam kuru ada çayı(ben nane kullandım)
Hazırlanışı:
- İlk önce tavuk göğüslerini minik minik küp şeklinde kesiyoruz.
- Geniş bir tencerede, yarım çay bardağı sıvı yağla karıştırarak soteliyoruz.
- Diğer tarafta kabukları soyulmuş havuçları ve kabakları minik minik küp şeklinde hazırlıyoruz.
- Rengi dönen tavukların üstüne ilk önce havuçları koyup yaklaşık 5 dakika kavuruyoruz.
- Daha sonra kabakları da koyup hafif kavuruyoruz.
- Üzerine 10 su bardağı sıcak su ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip.10 dakika kadar pişiriyoruz.
- Terbiyesi için bir kasede 10 yemek kaşığı yoğurt ve 3 yemek kaşığı un tel çırpıcıyla güzelce çırpılır.
- Kesilmemesi için içine çorbanın suyundan 3 kaşık kadar koyup karıştırıyoruz.
- Yavaş yavaş devamlı karıştırılan çorbaya döküyoruz.
- Son olarak içine arpa şehriyeyi ilave edip,biraz daha pişiriyoruz.
- Çorbamızı servis kasesine aldıktan sonra üzerine 1 yemek kaşığı erittiğimiz tereyağı gezdirilir.
- Üzerine bir tutam kuru ada çayı serpip servis ediyoruz.
Afiyet olsun. Sevgiler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder