25 Mayıs 2012 Cuma

MURADİYE ÇORBASI...

     Merhaba, herkese hayırlı cumalar. Allah dualarımızı kabul eder inşallah... Bugün sizlere çok güzel ve besleyici bir çorba tarifim var. Bizimkiler yoğurtlu çorbaları çok sever. Bu çorba da evdekilerden tam not aldı. Muradiye çorbası Bursa'nın yöresel tatlarından biri.. Tarifi mutfağım programın dan aldım. Ben piştikten sonra blendırdan geçirdim. Siz geçirmeye bilirsiniz.


Malzemelerimiz:
2 adet tavuk göğsü
2 adet kabak
2 adet havuç
yarım çay bardağı sıvı yağ veya 2 yemek kaşığı tereyağ
10 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı un
2,5 yemek kaşığı arpa şehriye
10 su bardağı sıcak su

Üzeri için:
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tutam kuru ada çayı(ben nane kullandım)

Hazırlanışı:

  • İlk önce tavuk göğüslerini minik minik küp şeklinde kesiyoruz.
  • Geniş bir tencerede, yarım çay bardağı sıvı yağla karıştırarak soteliyoruz.
  • Diğer tarafta kabukları soyulmuş havuçları ve kabakları minik minik küp şeklinde hazırlıyoruz.
  • Rengi dönen tavukların üstüne ilk önce havuçları koyup yaklaşık 5 dakika kavuruyoruz.
  • Daha sonra kabakları da koyup hafif kavuruyoruz.
  • Üzerine 10 su bardağı sıcak su ve 1 tatlı kaşığı tuz  ilave edip.10 dakika kadar pişiriyoruz.
  • Terbiyesi için bir kasede 10 yemek kaşığı yoğurt ve 3 yemek kaşığı un tel çırpıcıyla güzelce çırpılır.
  • Kesilmemesi için içine çorbanın suyundan 3 kaşık kadar koyup karıştırıyoruz.
  • Yavaş yavaş devamlı karıştırılan çorbaya döküyoruz.
  • Son olarak içine arpa şehriyeyi ilave edip,biraz daha pişiriyoruz.
  • Çorbamızı servis kasesine aldıktan sonra üzerine 1 yemek kaşığı erittiğimiz tereyağı gezdirilir.
  • Üzerine bir tutam kuru ada çayı  serpip servis ediyoruz.


Afiyet olsun. Sevgiler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder