Malzemelerimiz:
5 adet yufka
5 adet patlıcan
2 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet yumurta(sarısını üstüne süreceğiz)
tuz
Üzeri için çörek otu.
Yufkanın içine sürmek için:
1 çay bardağı sıvı yağ
yarım çay bardağı süt
3 yemek kaşığı yoğurt
yumurtanın beyazı
Hepsini güzelce çırpıyoruz.
Hazırlanışı:
- İlk önce kabuğunu soyduğumuz patlıcanlarımızı rendenin büyük tarafı ile rendeliyoruz.
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ ve salça ile bir tavada kavuruyoruz..
- Tuzunu ve karabiberini koyup soğumaya bırakıyoruz.
- Yufkamızı ilk önce dörde sonra ikiye bölüyoruz.
- İçine hazırladığımız sıvı karışımı fırçayla güzelce sürüyoruz.
- Daha sonra hazırladığımız patlıcanlı harçtan koyup, istediğimiz şekilde sarıyoruz.
- İçine sevgimizi katmayı unutmuyoruz.
- Pişirme kağıdı serdiğimiz yada yağladığımız tepsimize diziyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp,çörek otu serpiyoruz.
- Önceden 180 derecede hazırladığımız fırınımızda üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun. Sevgiler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder