31 Mayıs 2012 Perşembe

LABNELİ POĞAÇA

Malzemeler
150 gr labne  peyniri
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta birini sarısı üzeri için ayrılacak
2 yemek kaşığı şeker
1 paket ınstant maya
Un,tuz
İç malzeme için
Beyaz peynir
Hazırlanışı
Ilık süt,labne peyniri ve maya bir kaba alınır karıştırılır
Üzerine sıvı yağ,şeker,yumurta ve tuz eklenir karıştırılır.
Azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır.
Hazırlanan hamurun üzeri örtülür ılık ortamda 40-45 dakika mayalandırılır.
Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapılır hamur biraz açılır
ortasına peynir konur kapatılır.
Hazırlanan poğaça yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir üzerine yumurta sarısı sürülür
Poğaçalar 20 dakika tepsi mayası yapılır önceden ısıtılmış 195 dereceli fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder