Hamur icin
- 1 tane yumurta
- 250 gr tereyagi (ben margarin kullandim )
- 1 su bardagi irmik ( Hartweizen Grieß )
- 1 cay bardak toz seker
- 2,5 su bardak un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Serbeti icin
- 425 gr toz seker(2,5 su badagi)
- 800 ml (4 su bardagi su )
- 1 tatli kasigi limon suyu
bulamak icin
- 1 su bardak sut
- 1 su bardak mor hashas tohumu
hazirlanisi
- ilk önce serbetimizi kaynatalim .Bir tencerede su ve toz sekeri bir tencereye koyup kaynatin kaynamaya baslayinca limon suyunu icersine ilave edin 2 dakika kadar kaynasin ve sogumaya birabin.
- Yumurta,irmik ,tere yagi seker,vanilya kabartma tozu ve unu iyice yogurun
- Hamurur yumusak olmali ununuzu yavasca ilave ederek yugurun .
- Hamurdan ceviz buyüklügünde paracalar alip yuvarlayin .
- ilk önce sute batirip cikartin ve hashasa bulayin.
- Yaglanmis firin tepsisi firin tegidi koyup siralayin .
- Bu tarifde normalde ortaya birer ceviz batirmislardi isterseniz cevizde tam ortasina batirip deneye bilirsiniz.
- 180 CºFirinda uzerleri kizarana kadar pisirin.
- Pisince firindan cikartin pembelesmis tatlinizi
- Yaklasik 3-4 dakika bekletin ve soguk surubu dokün tatlinin üzerine .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder