29 Mayıs 2012 Salı

SULTAN TATLISI





Hamur icin 
  • 1 tane  yumurta
  • 250 gr tereyagi (ben margarin kullandim )
  • 1 su bardagi  irmik ( Hartweizen Grieß )
  • 1 cay bardak toz seker
  • 2,5 su bardak un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya 
Serbeti icin 
  • 425 gr toz seker(2,5 su badagi)
  • 800 ml (4 su bardagi su )
  • 1 tatli kasigi limon suyu
bulamak icin
  • 1 su bardak sut
  • 1 su bardak  mor hashas tohumu 
hazirlanisi

  • ilk önce serbetimizi kaynatalim .Bir tencerede  su ve toz sekeri bir tencereye koyup kaynatin kaynamaya baslayinca limon suyunu icersine ilave edin 2 dakika kadar kaynasin ve sogumaya birabin.
  • Yumurta,irmik ,tere yagi seker,vanilya kabartma tozu ve unu iyice yogurun 
  • Hamurur yumusak olmali ununuzu yavasca ilave ederek yugurun .
  • Hamurdan  ceviz buyüklügünde paracalar alip yuvarlayin .
  • ilk önce sute batirip cikartin ve hashasa bulayin. 
  • Yaglanmis firin tepsisi firin tegidi koyup siralayin .
  • Bu tarifde normalde ortaya birer ceviz batirmislardi isterseniz cevizde tam ortasina batirip deneye bilirsiniz.
  • 180 CºFirinda uzerleri kizarana kadar pisirin.
  • Pisince firindan cikartin pembelesmis tatlinizi 
  • Yaklasik 3-4 dakika bekletin ve soguk surubu dokün tatlinin üzerine .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder