18 Mayıs 2012 Cuma

ETLİ TAZE BEZELYE YEMEĞİ



KUZU ETLİ TAZE BEZELYE YEMEĞİ

MERHABALAR,SAĞLIKLI,MUTLU BİR HAFTA SONU DİLERİM:)

Mevsim bahar olunca pazar,manav tezgahları yeşillendi,bollaştı,rengarenk oldu çok şükür:) tazeyken bol bol tüketmeye başladık enginarı,iç baklayı,bezelyeyi dolayısıyla bloglarımızda renklendi:)yediklerimiz hepimize şifa olsun inşallah:)

taze bezelye çeşitli şekillerde pişirilebilir ,ben bu sefer kuzu eti ile pişirdim,çok lezzetli oldu

1 kg bezelyenin içi,

300 gr kuzu eti,

1 adet soğan,

1 adet yeşil biber,

2 adet domates,

yarım fincan sızma zeytinyağı

sıcak su

yağı ısıtıp etleri içine atarak kısa süre harlı ateşte soteledim(etlerin sulanmaması için)doğranmış soğan,biber ve domatesi ilave edip bir iki kez karıştırıp yıkanmış bezelyeleri koydum,ocağı kısıp tencerenin kapağını kapattım,bezelyeler sararınca sıcak su,1 adet küp şeker,az miktarda tuz ilave edip kaynamaya bıraktım,hem et hem bezelye çok kısa sürede pişti

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder