17 Mayıs 2012 Perşembe

BROWNİE BİSCOTTİ



Uzun zamandır tatlı bişiler paylaşmadığımın farkınday
ım. Umarım bu tarif arayı bir nebze de olsa kapatmıştır.
Tatlıyla aramıza kara kedi girmedi. Hayır...
Ekmek yapımı ile o kadar haşır neşir oldum ki başka denemelere fırsat kalmadı.
Yeterli stoğu yapınca ne zamandır aklımda olan bu biscottilere zaman ayırabildim nihayet. Bir önceki tarifimi okudu iseniz yapım tekniğinin aynı olduğunu göreceksiniz. 

Biscotti hamurunu ben koyu bir kek hamuruna benzetiyorum. Öyle koyu ki elle yoğurulacak kadar. Hamuru bu kıvama getirdikten sonra ise yapılanlar çok basit. Şekil ver , fırınla, soğut, dilimle ve tekrar fırınla. 
Yani biraz kolaya kaçmış İtalyanlar bence. Tek bir hamur yapıp pişirmişler. Dilimlemişler. fırınlamışlar. Olmuş sana biscotti:)
Terif yine "Dünyanın en Güzel Kurabiyeleri"nden uyarlandı.
Ölçüm tablosu için tık.
MALZEMELER
1/3(75 gr) cup tereyağı
2/3 cup şeker
2 yumurta
1 tsp vanilya extrat
1 3/4 cup un
1/3 cup kakao
2 tsp kabartma tozu
1/2 cup damla çikolata
1/4 cup kıyılmış ceviz

Fırını 165 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayalım.
Fırın tepsimizi yağlı kâğıt ile kaplayalım.
Şeker ve tereyağını pürüzsüz kıvama gelene kadar mikser ile çırpalım.
Vanilyayı ekleyelim.
Yumurtaları birer birer ekleyip hamura yedirelim.
Un, kakao ve kabartma tozunu karıştırıp eleyelim.
Yumurtalı karışıma unu ekleyelim. Bu aşamadan sonra sert bir hamur olacağı için elimiz ile hamuru yoğuralım. Ceviz ve çikolataları ekleyelim.
Hamuru iki eşit parçaya bölüp unlanmış mutfak tezgahında 7-8 cm kalınlığında rulo şeklini verelim.
Hamuru fırın tepsisine alıp 25-30 dakika pişirelim.
Pişen hamuru 30 dakika dinlendirip soğutalım.
Enine 1 cm lik dilimler keselim.
Tekrar fırın tepsisine alıp her bir tarafını 10-15 dakika daha pişirelim.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder