23 Mayıs 2012 Çarşamba

KEKLİ İRMİKLİ ÇİKOLATA RÜYASI

Malzemeler
2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı ceviz
2 çorba kaşığı kakao
Yarım çay bardağı su
Limon aromalı esans veya rendenin ince tarafından rendelenmiş 1 limon kabuğu rendesi
Hazırlanışı
1 Lt. süt
1 su bardağı şeker
8 çorba kaşığı irmik
Çikolata Sosu  İçin
2,5 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı nişasta
1 Paket bitte çikolata
Hazırlanışı

Yumurta ve toz şeker karıştırma kabına alınır mikser ile 3-4 dakika çırpılır.

 Kakao, su, un, kabartma tozu ve kırılmış ceviz eklenir karıştırılır.
Yağlanmış dikdörtgen borcama hamur boşaltılır önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakılır.

Kreması için, süt ve şeker tencereye alınır karıştırılır,şeker eridikten sonra irmiği ekleyip koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirilir.
Krema ılıdıktan sonra soğumuş olan kekin üzerine dökülür.
Sosu için, çikolatayı benmarie usulü eritilir.
Süt ve şeker tencereye alınır karıştırılır şeker eridikten sonra kakao, un, nişasta ve erimiş çikolata eklenir karıştırılır. Koyu bir kıvam aldıktan sonra ocaktan alınır, ılıdıktan sonra soğuyan kremanın üzerine döküyoruz.
Üzerine bol hindistan cevizi serpilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder