22 Mayıs 2012 Salı

Sebze Çorbası ve Sebze Cümbüşü

Kaşığın üzerinde fotoğraf çekmeye çalışan ihmalkar bloggeri görmüyorsunuz değilmi :)görmeyiniz efenim,zira bende pc ye yüklediğimde fark ettim ...

Malum bahar bir sıcak bir soğuk şekli ,hatta ve hatta ya geçen sene bu kadar soğuk olmuşmuydu Mayıs ayı nidaları ile geldide geçiyor bile...


Sizi bilmem ama bendeniz evde akşamları kombiyi yakmaya devam ediyorum:)

Konumuz bahar ve yaz iken bu 2 bol sebzeli tarifi paylaşmamak olmaz değilmi.Hemde ikiside gerçekten çok az kalorili ..Yaşasın sebzeler diyoruz ama ben bir etseverim yahu :D
Terbiyeli Sebze Çorbası

1 adet orta boy kuru soğan
2 adet havuç
1 büyük boy patates
1 kahve fincanı bezelye
1 yeşil kabak
2 diş sarmısak
1 adet kalçalı tavuk butu
1 yumurta sarısı
çeyrek limon suyu
1 çorba kaşığı un
yarım çay bardağı süt
tuz


Yapacaklarımız çok basit :) soğan ,sarmısak,havuç,patates ve kabağın kabuklarını soyup iri parçalar halinde düdüklüye koyun.Bezelye ve tavuk butunuda ekleyip 2 litre su ilavesi ile düdüklüde 15 dakika haşlayın.

Tavuk budunu içinden alıp soğumaya bırakın,soğuyunca incecik didin.Sebzeleri blender yardımı ile iyice çekin.Didiklenen tavuk etlerini çorbaya ilave edin.

Diğer tarafta yumurta sarısı (asla akını koymayın),limon suyu ,un ve sütü iyice çırpın ve sıcak çorbadan 1 kepçe alarak ılıştırıp karıştırarak terbiyeyi çorbaya ilave edin.Tuzunu ve karabiberini ilave edip kızarmış ekmek ve üzeri için salçalı yağ yakıp servis yapın....

Not:Dilerseniz tavuk kullanmayabilirsiniz.Yada sadece tavuk suyu kullanabilirsiniz...

SEBZE CÜMBÜŞÜ


Sanıyorum bu saatte tarif girmemem gerekiyor !Sabah mahmurluğunun aksine bu saatlerde aklıma olmadık cümleler geliyor:)Alın işte 'sebze cümbüşü' buda nesi nerden çıktı gerçekten hiç düşünmedim yazana kadar ....Fotoğraf mart ayında çekildiği için kadınlar günü çiçeğimizde hemen tepesinde :)

Sebze Cümbüşü

2 adet orta boy patates
1 adet kabak

1 adet havuç
3 adet közlenmiş kırmızı biber
4-5 adet karnişon turşu
2 diş sarmısak
1 yemek kaşığı tahin
3 yemek kaşığı süzme yoğurt(yoksa 5 -6 yemek kaşığı yoğurdu 15 dk. süzün gitsin )
tuz





Havuçları daha küçük küpler olacak şekilde patates havuç ve kabağı küp küp doğrayın.Unlanmış fırın poşetine yerleştirip 200 dereceli fırında 15-17 dakika pişirin.


Sebzeleri karıştırma kabına alıp soğutun içine ince kestiğiniz közlenmiş biberleri ve karnişon turşuları ilave edin.Yoğurt ,sarmısak ve tahin ve tuzu iyice çırpın.



Sosu sebzelerle harmanlayıp dereotu veye ince kıyılmış biberiye ile servise sunun.


Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder