29 Mayıs 2012 Salı

DOMATESLİ PİLAV...

       Merhaba, yaz geliyor. (Gerçi İstanbul'da havanın bu gidişle açacağı yok gibi ama,benim hala umudum var:)) Bahçe domatesi bulabiliriz artık. Bizim aile pilav sever bir aile. Evde elimden geldiğince değişik pilavlar yapmaya çalışıyorum. Bu da onlardan biri, bizde çok seviliyor.. Mis gibi kokuyor. İnsanın yedikçe yiğesi geliyor. Buyurun bakalım...


Malzemelerimiz:
3 adet orta boy domates
2 yemek kaşığı tereyağ
2 su bardağı pirinç
1 adet tavuk bulyon
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı pul biber
2,5 su bardağı su
tuz. (bulyon kullanırsanız gerek yok)

Hazırlanışı:

  • İlk önce kabuğunu soyduğumuz domatesleri küçük küçük küp şeklinde  doğruyoruz.
  • Erittiğimiz tereyağının  üzerine salçayla beraber katıp güzelce kavuruyoruz.
  • Daha sonra pirinçleri de koyup 2-3 dakika kadar karıştırarak kavuruyoruz.
  • Bulyonunu pul biberini ve 2.5 su bardağı suyu koyuyoruz.
  • Kaynayınca altını kısıp, kısık ateşte pişiriyoruz. Pilavımız hazır.


Afiyet olsun. Sevgiler....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder