Malzemelerimiz:
3 adet orta boy domates
2 yemek kaşığı tereyağ
2 su bardağı pirinç
1 adet tavuk bulyon
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı pul biber
2,5 su bardağı su
tuz. (bulyon kullanırsanız gerek yok)
Hazırlanışı:
- İlk önce kabuğunu soyduğumuz domatesleri küçük küçük küp şeklinde doğruyoruz.
- Erittiğimiz tereyağının üzerine salçayla beraber katıp güzelce kavuruyoruz.
- Daha sonra pirinçleri de koyup 2-3 dakika kadar karıştırarak kavuruyoruz.
- Bulyonunu pul biberini ve 2.5 su bardağı suyu koyuyoruz.
- Kaynayınca altını kısıp, kısık ateşte pişiriyoruz. Pilavımız hazır.
Afiyet olsun. Sevgiler....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder