24 Mayıs 2012 Perşembe

MISIR UNLU KEK...

   Merhaba, herkesin Regaip Kandili mübarek olsun. Allah  dualarınızı(mızı) kabul eder inşallah..
Gelelim bugünkü tarifimize, Hiç mısır unlu kek yediniz mi? Bende geçen yıllarda yaptığımız amca kızları gününde ilk defa yemiştim. Sevgili kuzenim Nagihan yapıp getirmişti. Herkes çok beğenerek yemişti. Hatta Nagihan'a her günde sen bunu yap başka bir şey yapıp getirme demiştik.. Geçen gün, canım bu kekten istedi. Ama tarifi bende yoktu, hemen kuzenimi arayıp tarifi alıp yaptım))) Biz Karadenizli bir aile olduğumuz için mısır unu damak tadımıza çok uygun. Bizim evdekiler çok sevdi. Hatta babam üç dilim yedi yani düşünün.. Bakalım sizler sevecek misiniz? Buyurun bakalım....




Malzemelerimiz:
3 adet yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağından 1 parmak az sıvı yağ
1,5 su bardağı yoğurt
2 su bardağı mısır unu
2 su bardağı beyaz un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Hazırlanışı:

  • İlk önce yumurta ile şekeri mikserle 5 dakika kadar çırpıyoruz.
  • Mikserin uçlarını çıkartıyoruz.
  • Daha sonra sıvı yağla yoğurdu ilave edip çıkardığımız uçların biriyle elimizle karıştırıyoruz.,
  • Kabartma tozu ve vanilyayı ilave ediyoruz.
  • En son olarak da mısır unu ile normal unu koyup güzelce karıştırıyoruz.
  • İçine sevgimizi katmayı unutmuyoruz:)))
  • Yağladığımız kalıbımıza döküyoruz. Kalıptan kolay çıkması için yaptığımız işlemleri buradaki önemli not kısmını okuyup uygulayabilirsiniz. 
  • 170 derece ayarladığımız fırınımızda yaklaşık 45-50 dakika kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıkarır çıkarmaz kalıbımızdan servis tabağımıza ters çeviriyoruz.


Afiyet olsun. Sevgiler....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder