31 Mayıs 2012 Perşembe

KOLAY KÜNEFE



 MALZEMELER
1 paket tost ekmeği
250 gram tereyağı
KREMASI
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nışasta
1 çay bardağı şeker
2 su bardağı süt
1 paket krema
ŞERBETİ
1,5 Su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
limonsuyu
YAPILIŞI
Tost ekmeklerinin kenarlarını kesip çıkartıyoruz rondadan geçirip minik parçalara bölüyoruz ,tereyağını eritip etimeklerin üzerlerine döküp yediriyoruz. Borcama etimeklerin yarısını boşaltıp bastırarak yerleştiriyoruz . Un ,nışasta ve şekeri bir kapta harmalıyoruz üzerine sütü döküp karıştıra karıştıra pişiriyoruz,soğuyunca 1 paket keremayı döküp mikserle çırpıyoruz hazırladığımız kremayı tost ekmeklerinin üzerlerine döküyoruz, kalan etimekleride kremanın üzerine döküp bastırmadan yerleştiriyoruz önceden ısıtılmış fırında 200 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz,
Şerbetini kaynatıp  fırından çıkan tatlının üzerine dökülüp bekletmeden  hemen servis yapılacak şerbet ve tatlı ikiside sıcak olacak .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder