Malzemelerimiz:
Yarım kilo kadar dut yaprağı
3-4 adet orta boy kuru soğan
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kadar kuru nane
1 tatlı kaşığı kuru reyhan
2 adet kesme şeker
2 yemek kaşığı kadar kuş üzümü
yarım demet kadar ince kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
yarım limon suyu, tuz
Hazırlanışı:
- İlk önce dut yapraklarını kaynamış suda sarılacak yumuşaklık da olana kadar haşlıyoruz. Çok fazla haşlamamaya dikkat edin. Daha sonra soğuk sudan geçirerek süzüyoruz.
- Diğer bir tencerede yemeklik küçük küçük doğradığımız soğanlarımızı 1 çay bardağı zeytinyağla kavuruyoruz.
- Sonra üzerine fıstığımızı, kuş üzümümüzü, pirinçimizi koyup yine kavuruyoruz. Baharatlarımızı ve bir bardak içinde iyice karıştırdığımız limon suyunu şekeri ve tuzu ilave ediyoruz
- Maydanozumuzu da ilave ettikten sonra 1 çay bardağı kaynar suyu dökerek kapağını kapatıp altını kısıp demlenmeye bırakıyoruz.
- İçimiz soğuduktan sonra yapraklarımızın içine 1 tatlı kaşığı iç koyarak sarıyoruz.
- Pişireceğimiz tencereye sarmaları dizmeden önce tencerenin dibine yapışmaması için 1 sıra yaprak serelim.
- Daha sonra sardığımız sarmalarımızı dizelim. Üzerlerine bir sıra daha yaprak serelim.
- Daha sonra yarım çay bardağı zeytnyağı üzerinde gezdirerek dökelim.
- Yaprakların üzerine bir tabağı ters kapatıyoruz. Sarmaların üstünü hafif geçene kadar su ilave edip ocağın üstüne pişirmeye koyalım.
- Suyu kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 30 dakika kadar kısık ateşte pişirelim.
- Piştikten sonra soğuk olarak servis tabağımızda limon ve maydanozla süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun. Sevgiler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder