En sevdiğim böreklerdendir patlıcanlı börek.Geçtiğimiz haftaki misafir menümden geriye kalan son tarifim.Değişik şekillerde yapabilirsiniz ben bohça şeklinde yaptım.
MALZEMELER:
4 adet yufka
3 adet patlıcan
250 gr.kıyma
1 büyük soğan
2 adet domates
2 adet yeşilbiber
1 adet kırmızıbiber
4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz
karabiber
üzeri için :
yumurta sarısı
çörekotu
sürmek için:
1 /2 su bardağı su
1/2 su bardağı sıvıyağ
YAPILIŞI:
Kıymayı bir çay bardağı su ile pişirin çatalla ufalayın.İçine beş yemek kaşığı sıvıyağ koyup küp küp doğranmış soğanları ekleyip kavurun.Kabukları soyulup tavla zarı büyüklüğünde doğranmış domatesleri ekleyin ,ince kıyılmış biberleri de katın.Önceden alacalı soyup küp küp doğrayıp tuzlu suda bir kaç saat beklettiğiniz patlıcanları yıkayıp kıymaya ilave edin.Bir çay bardağı su katıp tuz,karabiber ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.Patlıcanlar bir kenarda soğusun.Siz düz bir zemine yufkayı serin.Bir kasede yarım su bardağı su ile yarım su bardağı yağı karıştırın.
Yufkaya yağlu su karışımı sürün yanlardan aşağıdaki şekildeki gibi katlayın.Yufka kare olacak.Yine yağlı su sürüp bıçakla dörde bölün.Her parçaya patlıcanlı iç koyup bohça şeklinde katlayın.Katlı tarafı alta gelecek şekilde margarinle yağlanmış tepsiye dizin.Her yufkaya aynı işlemi yapın.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpip kızarana kadar 200 derecedeki fırında pişirin.Her yufkadan dört adet börek çıkacak.
Afiyetolsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder