14 Mayıs 2012 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI İÇ BAKLALI ENGİNAR

ZEYTİNYAĞLI İÇ BAKLALI ENGİNAR YEMEĞİ
HEPİNİZE MERHABALAR,SICACIK SELAMLAR:)GÜZEL BİR BAHAR GÜNÜNE,YENİ BİR HAFTAYA TAZE BİR SEBZE YEMEĞİ İLE BAŞLAYALIM
Şimdi tam zamanı; pazarlar,marketler taze taze sebzelerle meyvelerle rengarenk dopdolu elhamdülillah:)
dün akşam iki güzel sebzeyi bir arada pişirerek hem lezzet hem şifasından yararlandık çok şükür:)
4 adet enginar,
1 kg baklanın içi(ayıklanmamış hali 1 kg)
1 adet soğan
yarım fincan sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı un
yarım limon suyu
dereotu, nane
öncelikle enginarlar ayıklanır ya da ayıklanmış alınmışsa limonlu suda bekletilir ki kararmasın,baklalar ayıklanır,yıkanır,süzülür
ince doğranmış soğan ve sızma zeytinyağı kısa süre kavrulur,
iç baklalar ilave edilerek birlikte 5 dakika daha kavrulur,
enginarlar tencereye tabak şeklnde oturtulur* baklalar enginarların üstüne denk gelmemesine dikkat edilir kararmaması için*
üstüne sıcak su,toz şeker konur kaynamaya bırakılır,
az su,limon suyu,un ve tuz karıştırılır,ocağı kapatmadan 5 dakika önce yemeğin üzerine dökülür,taze nane ve dereotu ile servis edilir,
yanına da nefis bir pirinç pilavı güzel yakışır,afiyetle yenir:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder