16 Mayıs 2012 Çarşamba

EKLER PASTA



MALZEMELER :
-1 su bardağı su
-1 tene limon tuzu
-1/2 su bardağı sıvı yağı
-1 tutam tuz
-1 su bardağı un ( elenmeden ölçüsü )
-3 tane orta boy yumurta


DOLGU KREMA :
-2 su bardağı süt
-2 yumurta sarısı
-4 çorba kaşığı toz şeker
-2 dopdolu (tepeleme) çorba kaşığı un
-1/2 vanilin esansı veya 1 paket toz vanilin


HAZIRLANIŞI : su,sıvı yağı,tuz,limon tuzu kaynatılır ,un bir kerede eklenir hafif hateşte sürekli karıştırılır ( 2-3 dakika kadar ) ,hamur toparlanır top gibi,bir kenarda soutulur .Yumurtalar teker teker ilave edilir ,el ile karıştırırsanız daha çabuk hamur toparlanır ,bu sefer uzun yaptım,yüksekliği hamurun ceviz kadar olursa daha iyi kabarır,tepsiye sıkma torba ile sıktım   ( yağılı kağıt aslında herzaman daha pratik olur ) ,200' ısıtılmış fırında 30 dakika ( üstü güzel kızarsın ) .Souduktan sonra yarıya kadar kesilir ,krema doldurulur ,üstüne ister pudra şeker ,çikolata veya karamel sos ile süslenir .

KREMA HAZIRLANIŞI : malzemeler karıştırılır ,hafif ocakta sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirilir ,souduktan sonra 3 çorba kaşığı krema ilave edilirse super bir şey olur .


çok güzel bir ekler oluyoru,hiç şaşmıyoru.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder