Malzemelerimiz:
2 adet yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
Kaynamaya başladıktan 15-20 dakika sonra altını kapatıyoruz.
Hazırlanışı:
- Bütün malzemeleri yoğurma kabımız da karıştırıp,aldığı kadar unla yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz.
- Yağlanmış veya fırın kağıdı serilmiş tepsimize diziyoruz.
- İsterseniz ortasına bir tane bütün fındık batırabilirsiniz. Yada benim gibi yemek bıçağıyla şekiller verebilirsiniz.
- 180 derecede üstleri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkarıp ılıdıktan sonra, ılık şerbetimizi üzerine döküyoruz.
- Soğuyunca fındık parçaları veya hindistan cevizi serpip servis ediyoruz.
Afiyet olsun. Sevgiler....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder