15 Mayıs 2012 Salı

ŞEKERPARE...

      Merhaba lezzet avcıları, bugün sizlere hemen hemen herkesin çok sevdiği bir tatlı tarifim var. Şekerpare bizim evde de çok seviliyor. Özellikle  tatlıya düşkünlüğü çok fazla olan babamın, en sevdiği tatlılardan olur kendisi. Bizim mutfağımızda sıkça yapılan bit tariftir. Bazen fazla yapıp, pişirip derin dondurucuya da atıyorum. İstediğim zaman özellikle babamın tatlı krizi tuttuğunda,derin dondurucudan çıkartıp sonra üstüne kaynar şerbeti döküyorum. Tatlım hazır oluyor...  Aniden gelen misafirler, yada tatlı krizleri için çok kurtarıcı bir yöntemdir. Tavsiye ederim hiçbir lezzet farklılığı olmuyor.. Lafı fazla uzatmadan tarifimize geçiyoruuuum:))))


Malzemelerimiz:
2 adet yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un

Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
Kaynamaya başladıktan 15-20 dakika sonra altını kapatıyoruz.

Hazırlanışı:

  • Bütün malzemeleri yoğurma kabımız da karıştırıp,aldığı kadar unla yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz.
  • Yağlanmış veya fırın kağıdı serilmiş tepsimize diziyoruz.
  • İsterseniz ortasına bir tane bütün fındık batırabilirsiniz. Yada benim gibi yemek bıçağıyla şekiller verebilirsiniz.
  • 180 derecede üstleri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıkarıp ılıdıktan sonra, ılık şerbetimizi üzerine döküyoruz.
  • Soğuyunca fındık parçaları veya hindistan cevizi serpip servis ediyoruz.


Afiyet olsun. Sevgiler....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder