13 Mayıs 2012 Pazar

KIYMALI POĞAÇA


    Malzemeler(Bu tariften 20adet poğaça çıkıyor) : 
    * 1 su bardağı yoğurt
    * 1 su bardağı zeytinyağı (veya herhangi bir sıvıyağ)
    * 1 yumurta (beyazı hamura koyulacak, sarısı üzerine sürülecek)
    * 1 paket kabartma tozu
    * Aldığı kadar un
    * 1 çay kaşığı tuz


    Kıymalı harç için: 
    * 200 gr kıyma
    * 1 soğan
    * Tuz
    * Karabiber

Soğanı küp küp doğrayıp, 1 çorba kaşığı yağda kavurun. Üzerine kıymayı koyup kavurmaya devam edin. Kıyma pişince tuzu ve karabiberi ekleyin. Soğumaya bırakın.
Hamurun malzemelerini yoğurma kabına koyun. Yumurtanın sarısını bir kaseye ayırın. Unu yavaş yavaş ekleyin. Yumuşak bir hamur olması gerekiyor.
Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp yuvarlak şekilde elinizde açın. Ortasına kıymayı koyup kapatın. İster yuvarlak, ister normal poğaça şeklinde yapın. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında pişirin. 

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder