Mantı yapmanın en kolay yollarından biri de bu midye şeklindeki makarnalar ile yapılan şekli galiba:) her işin kendine göre ufak tefek meşgüliyeti olur bu mantının en çok zaman alan kısmı da hazırlanan kıymalı malzemeyi midyelerin içine doldurmaktan ibaret,bu kadarcık da olsun,hem emeksiz yemek olmaz değil mi?:))
hazırlanışı:
içmalzemesi için:kıyma,rendelenmiş veya ince çintilmiş soğan,karabiber,tuz,kimyon karıştırılır,küçük parçacıklar halindeki kıymalı malzeme (çiğ) midye makarnalarının içine yerleştirilir
*küçük boy midye makarna tercih edilirse daha iyi oluyor,çünkü haşlandığında oldukça şişip büyüyorlar
içleri doldurulan midye makarnalar tuzlu kaynar suya atılarak makarnalar yumuşayana kadar haşlanır
servis tabağına alınan makarnaların üstüne sarımsaklı yoğurt,ve domates sos dökülür,afiyetle yenir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder