Tüm annelerin anneler günü kutlu olsun. Anneler gününde ailecek brach gelenek oldu artık bizim ailede. Bu senede beş çeşit açma yaptım. Tek tip hamur ile. Açma tarifi çok genel bir tarif. İnternette ararsanız hemen hemen aynı tariflere rastlıyorsunuz. Benim sitemde de olmalı değil mi? Ben bir değişiklik yapıp tek hamur ile üç çeşit yaptım. Büyüklere biberli-cevizli,Küçüğümüze nutellalı, abimize zeytinli. Sizde çeşitleri artırabilirsiniz. Tahinli, kaşarlı vs. zevkinize kalmış.
MALZEMELER
Tarifde kullanılan ölçüler amerikan ölçü birimidir. Ayrıntılı açıklamalar "mutfak okulu" yazısında mevcuttur.
7cup un
1 cup sıvı yağ
1paket yaş maya
2 cup ılık süt
2 adet yumurta(1 adet sarısı ayrılacak)
1 tbsp şeker
1 tsp tuz
İÇ HARCI İÇİN
Tereyağı, oda ısısnda yumuşamış
Sade açma.
1.HARC
3 tbsp Biber Püresi
1 cup Ceviz
1 Kase Lor Peyniri
2. HARC
Nutella
3. HARC
Zeytin ezmesi
4.HARC
Tahin
Bal
ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN
1Adet yumurta sarısı
Çörek otu
Susam
Sütü ılıtalım. İçine maya ve şekeri alıp eritelim. Sıvı yağ ve yumurtayı ekleyip karıştıralım.
Elediğimiz unu birer cup birer cup ekleyelim ve ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene dek ekleyelim.
Her un ayrı miktarda su tuttuğundan daha az da kullanabilirsiniz. bu nedenle unu yavaş yavaş eklemek de fayda ver.
Unu ekledikten sonra hamuru yoğurup hoöojen bir kıvam elde edelim ve daha sonra 5 dakika daha yoğuralım.
Hamurumuzu mayalanacağı geniş bir kaba alıp üzrini streç folyo ile saralım. ardından sofra bezi ile iyice sarıp sarmalayalım.
Yaklaşık 50 dakika-1 saat içinde hacminin iki katına çıkan hamurumuzdan cevizden birazdaha büyük bezeler kopartalım.
Hamurların üzrine bir çay kaşığı tereyağ sürüp yağ ile birlikte bezeleri küçük pasta tabağı büyüklüğünde açalım.
Üzerine harcımızı sürüp hamuru kendi etrafında rulo sarıp iki ucundan yuvarlayalayarak birleştirelim.
Fırını 180 dereceye ayarlayalım.
Açmaların üzerine yumurta sarısı sürüp tuzlulara çörek otu ve susam tatlılara sadece susam serpelim.
Fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim.
Tepsiyi mutfağın ılık bir köşesinde üzerine bir başka tepsi kapatarak el mayasının gelmesi için bekletelim.
Yarım saat sonra ısınan fırında üzerleri kızarana dek yaklaşık yarım saat pişirelim.
Afiyet olsun.
MALZEMELER
Tarifde kullanılan ölçüler amerikan ölçü birimidir. Ayrıntılı açıklamalar "mutfak okulu" yazısında mevcuttur.
7cup un
1 cup sıvı yağ
1paket yaş maya
2 cup ılık süt
2 adet yumurta(1 adet sarısı ayrılacak)
1 tbsp şeker
1 tsp tuz
İÇ HARCI İÇİN
Tereyağı, oda ısısnda yumuşamış
Sade açma.
1.HARC
3 tbsp Biber Püresi
1 cup Ceviz
1 Kase Lor Peyniri
2. HARC
Nutella
3. HARC
Zeytin ezmesi
4.HARC
Tahin
Bal
ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN
1Adet yumurta sarısı
Çörek otu
Susam
Sütü ılıtalım. İçine maya ve şekeri alıp eritelim. Sıvı yağ ve yumurtayı ekleyip karıştıralım.
Elediğimiz unu birer cup birer cup ekleyelim ve ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene dek ekleyelim.
Her un ayrı miktarda su tuttuğundan daha az da kullanabilirsiniz. bu nedenle unu yavaş yavaş eklemek de fayda ver.
Unu ekledikten sonra hamuru yoğurup hoöojen bir kıvam elde edelim ve daha sonra 5 dakika daha yoğuralım.
Hamurumuzu mayalanacağı geniş bir kaba alıp üzrini streç folyo ile saralım. ardından sofra bezi ile iyice sarıp sarmalayalım.
Yaklaşık 50 dakika-1 saat içinde hacminin iki katına çıkan hamurumuzdan cevizden birazdaha büyük bezeler kopartalım.
Hamurların üzrine bir çay kaşığı tereyağ sürüp yağ ile birlikte bezeleri küçük pasta tabağı büyüklüğünde açalım.
Üzerine harcımızı sürüp hamuru kendi etrafında rulo sarıp iki ucundan yuvarlayalayarak birleştirelim.
Fırını 180 dereceye ayarlayalım.
Açmaların üzerine yumurta sarısı sürüp tuzlulara çörek otu ve susam tatlılara sadece susam serpelim.
Fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim.
Tepsiyi mutfağın ılık bir köşesinde üzerine bir başka tepsi kapatarak el mayasının gelmesi için bekletelim.
Yarım saat sonra ısınan fırında üzerleri kızarana dek yaklaşık yarım saat pişirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder