- 1 paket taze kadayif
- 2 kase cekilmis ceviz
- 200 gram tere yagi
serbeti icin malzeme
- 3 su bardak toz seker
- 3 su bardak su
- ceyrek limon
hazirlanisi
- Taze kadayifi buzdolabindan yaklasik bir sat önce cikartin.
- Tere yagi ilk önce eritin
- Kadayifin her yerine yagi döküp elinizle hadayifi ezmeden sagli ,sollu cevirinki yag hertarafina degsin.
- Serbetini kaynatip sogumaya birakin.
- Borcami yyaglain ve kadayifin yarisini yerlestirin elinizle bir bastirin .
- Cevizi hertarafina esit sekilde dökün.
- Kalan diyer yarisini kadayifin cevizin üzerine esit sekelde koyup elinizle bastirin.
- Firinda 170 derecede nar gibi pisirin.
- Önceden hazirladiginiz soguk serbeti üzerine esit sekilde kepceyle dökün.
- Ben üzerine ceviz ve antep fistigi kullandim .
- Afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder