4 Mayıs 2012 Cuma

SPRING ROLLS - SEBZELI CIN BOREGI


Cin, Malezya kisaca uzak dogu yemek kulturunu severek tuketiyoruz..Cok cesitli sebze ve soslar esliginde stir-fry'lar ve cin makarnalari mutfagimda yapilmakta uzun suredir...Helal dairesinde bulunan guvendigimiz Restaurant ziyaretlerimiz de olmuyor degil arada bir..
Spring roll bir cesit yufka ama bildigimiz Turk yufkalari gibi degil. Ince ve elastik yapida...
Icine istedigiz sebzeyi eklemekte ozgursunuz.Kiyma, haslanip didiklenmis tavuk ve sebze eklenerek degisik borekler yapilabiliyor..
Ben malzemeleri olcusuz yapiyorum artan sebze icini ertesi gun,  sebzeli noodles yaparak degerlendiriyorum.Yaklasik 20 tane spring rolls cikiyor bir paketten..
Sizler icin malzemeleri olculu yaziyorum..
MALZEMELER 
1 paket spring rolls yufkasi
3 yemek kasigi susam yagi ( normal siviyag da kullanabilirsiniz)
2 su bardagi ince kiyilmis beyaz lahana
1 tane  julyen dogranmis havuc
1'er tane ince dogranmis kirmizi ve yesil biber
4-5 tane ince dogranmis mantar
1 su bardagi kadar fasulye filizi
2 yemek kasigi soya sosu
2 yemek kasigi oyster sosu ( bulamazsaniz kullanmayabilirsiniz de)
3-4 dal dogranmis  taze sarmisak
tuz/karabiber
YAPILISI
Genis bir tavaya yagi ekleyip.Onceden dogranmis sebzeleri pisme sirasina gore lahana, havuc, biber ve digerlerini ekleyip harli ateste yaklasik 5 dakika soteleyin.
Soslari ve baharatlari ekleyip atesten alin ve iyice sogumasini bekleyin.
Sogumus olan sebze icini yufkalara sigara boregi gibi sarin.
Tavaya az bir miktar yag ekleyip arkali onlu tum borekleri kizartin.
Yagda kizartmak yerine yagli kagit serili tepsiye dizip firinda da kizartabilirsiniz.
Servis edecegim vakit soya sosu, aci sos ve degisik soslara bandirip yemesi pek bir guzel oluyor :)
Kullandigim spring roll paketinin fotografini eklemek istedim..Belki Turkiye'deki buyuk marketlerde vardir..


Sofralarinizdan bereket eksik olmasin...



 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder