8 Mayıs 2012 Salı

MOZAİK PASTA...

         Merhaba, uzun zamandır denemek isteyip de bir türlü denk getiremediğim mozaik pastayı hafta sonu yapabildim :)) Baştan şunu söyleyeyim kakaolu tatları sevenlerin çok beğeneceği bir lezzet oldu kendileri.
Bizim evdeee, erkek kardeşim çok sevdi. Hatta iki porsiyon yedi:)) Babam pek sevmedi:(( Beni en çok şaşırtan da kakaolu şeyleri pek sevmeyen annemin bu pastayı beğenmesi oldu:)))) Anneciğim çok şaşırtıyorsun beni son zamanlarda haberin olsun:)))) Tarifi  Uzman tv.'den aldım. İçine ben muz ve çilek ilave ettim. Bence yakıştı da. Yakışıp yakışmadığına sizde deneyip karar verebilirsiniz. Buyurun bakalım....
Ayrıca bu tarifi 75.hafta porselen çay demlik etkinliğinin yeni ev sahibesi bir dilim düş 'e gönderiyorum.
Kolay gelsin arkadaşım...






Malzemelerimiz:
2  paket petit beurre bisküvi(kare büsküvi)
150 gr tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
1,5 su bardağı süt
1 bardak iri çekilmiş fındık veya ceviz
2 yemek kaşığı kakao
2 adet muz
1 kase çilek

Üzeri için:
yarım paket hazır çikolata sosu
sosu pişirmek için 1,5 su bardağından 1 parmak az süt.
Üzerini süslemek için hindistan cevizi

Hazırlanışı:

  • İlk önce bisküvilerimizi  karıştırma kabımız da 1 tanesini dörde bölecek şekilde kırıyoruz.
  • Diğer tarafta kısık ateşte 150 gr tereyağı eritiyoruz.
  • Tereyağı erittikten sonra 1,5 su bardağı sütü ilave ediyoruz. Kaynama seviyesine gelmeden ocaktan alıyoruz. (Kaynatırsak hamur olur bisküvilerimiz dikkat edelim)
  • İçine 2 yemek kaşığı kakao muzu ilave edip güzelce karıştırıyoruz.
  • Daha sonra bu karışımı bisküvilerin üzerine döküyoruz.
  • Pudra şekerini fındığı da döküp güzelce karıştırıyoruz.
  • Dökeceğimiz kalıbın içini streçfilm  yayıyoruz.. Çıkartırken zorluk yaşamamak için
  • Hazırladığımız karışımın yarısını kalıba döküp ortasına bütün halde muzları boylu boyunca koyuyoruz. Kenarlarına dilimlediğimiz çilekleri de diziyoruz.
  • Sonra kalan harçla da  üzerini güzelce kaplıyoruz.Streçfilm le kapatıyoruz.
  • İçine sevgimizi katmayı unutmuyoruz.
  • Buzdolabının derin dondurucu kısmında 3  saat kadar bekletiyoruz.
  • En son olarak yarım paket çikolata sosunu 1,5 su bardağından biraz az sütle karıştırarak pişiriyoruz.
  • Pişirdikten sonra soğumaya bırakıyoruz. Ara ara kabuk bağlamaması için karıştırıyoruz.
  • 3 saat Buzdolabında bekletip  çıkardığımız pastanın üzerine döküyoruz.İstediğimiz gibi süslüyoruz.


Afiyet olsun. Sevgiler...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder