malzemeler
- 4 tane yumurta
- 200 gram toz seker
- 2 yemek kasik süt
- 1 cimcik tuz
- 180 gram un
- 1 tane kabartma tozu
- 120 gram nisasta
- 300 gram margarin
- yemek kasik kakao
hazirlanisi
- Derin bir kabin icersinde ilk önce yumurta sarisini seker ve tuzu cirpin kirema seklini alacaktir.
- Un ve nisasta ve kabartma tozunu karistirin
- Kakao haric tüm malzemeyi ekleyip cirpin
- Cirpmis oldugunuz hamurun yarisini ayirip kakao ile tekrar cirpin .
- Bu tarif normal tarifinde ortasi delik cemcerli bir kalipta ben normal kücük bir tepsi kullandim .
- Tepsinizi yaglayip bir kepce kakaolu ,bir kepce sade hamurdan tepsiye ras gele dökün.
- 180 derecede pisirin kekinizi afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder