9 Mayıs 2012 Çarşamba

KURU BÖRÜLCE PİYAZI



Perşembe günü misafirlerimiz için yaptığım piyaz ile huzurlarınızdayım bugün.Kuru börülcenin hep salatasını yapardım tarifi burada bu kez değişiklik olsun dedim.Kuru börülce piyazı tarifine gelince:


MALZEMELER:


2 su bardağı kurubörülce

1 büyük kırmızı soğan

bol ince kıyılmış maydanoz

tuz

zeytinyağ

limonsuyu

nar ekşisi

kırmızıpulbiber


YAPILIŞI:


Börülceleri akşamdan yıkayıp üzerini dört parmak geçecek kadar su koyun bekletin.Ertesi gün börülceleri çok yumuşak olmayacak hafif dişe gelir şekilde haşlayıp süzün.Kırmızı soğanı piyazlık doğrayıp bir tatlı kaşığı tuz ile iyice ovup,yıkayın fazla suyunu süzün.Soğanları börülcelere katın.İnce kıyılmış maydanozu da ekleyin.

Yağ, tuz, biber, limonsuyu, nar ekşisi için ölçü vermiyorum damak tadınıza göre ekleyin.Hepsini bir güzel harmanlayıp servis tabağına alın.

Afiyetolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder