malzemeler 2 tepsi börek icin
- 1 kilo un
- yarim litre ilik süt
- 4 tane yumurta
- tuz
ic harci icin malzemeler
- 2 kilo ispanak
- 600 gram böreklik peynir
- 1 yemek kasik pul biber
- yarim su bardak ay cicek yag
- ben tuz kullanmadim peynirim tuzluydu
üzerinin malzemesi
- 3 tane yumurta
- 100 gram ciy kirema
- susam
hazirlanisi
- ilk önce hamurunuzu yugurunüzerini kapatin ve dinlenmeye birakin 20-30 dakika.
- Ic harcinizi hazirlayin ispanagi güzelce yikayip suyunu süzdürün .
- incecik kiyin Ispanagi .
- Peyniri ufalayin pul biber ve yagi katip bir güzelce karistirin.
- hamurdan 3 tane beze cikartin bu tarif 2 tepsi börek cikiyor .
- Hamurun yarisi görünüyor resimde tezgahin üzerine yag damlatip önce bir tabak büyüklügünde acin sonra elinizle ic kisimdan kenarlarinida cekerek hamuru cin .
- Hamur hic yirtilmadi acarken ic malzemesini bolca kenarina koyup yukariya dogru cekerek rulo yapin bu sekilde dahada incecik hamuru olacak böregin.
- Böregi tepsiye siralayin .
- Yumurta ve ciy kiremayi cirpin böregin üzerine sürün sumamida sepileyip 175 derece firinda pisirin.
- Cok güzel bir tarif afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder