Ayrıca bu tarifi porselen demlik etkinliğinin ev sahibesi sevgili arkadaşım Paşasofram 'a gönderiyorum. Kolay gelsin arkadaşım.
Malzemelerimiz:
5-6 adet orta boy patates
3 orta boy havuç
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 kase yoğurt
tuz,nane,pulbiber,kekik
Hazırlanışı:
- Havuçları rendeleyip 2 yemek kaşığı sıvıyağla hafif kavuruyoruz.
- Patatesleri soyup haşlıyoruz.
- Haşladıktan sonra süzüp, güzelce eziyoruz.
- Havuçla beraber karıştırıp tuz ilave ediyoruz.
- 2 yemek kaşığı yağ ilave edip iyice yoğuruyoruz.
- İçine sevgimizi katmayı unutmuyoruz.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayıp top haline getirip, servis tabağımıza diziyoruz.
- Her bir topa yaklaşık 1 yemek kaşığı yoğurt döküyoruz.
- Üzerlerini nane, kekik ve pul biberle süsleyip, ortalarına kürdan batırıyoruz.
Afiyet olsun. Sevgiler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder