Tarif sevgili kuzenim Dilek'e ait. Bu pastayı kendi elleriyle sizin için yaptı:)) Ben sadece fotoğrafladım. Canım çok çok teşekkür ediyorum. Ellerine sağlık. Başka tariflerini de bekliyorum:)) Şimdi sizi daha fazla meraklandırmadan başlayayım:))
Ayrıca bu tarifi porselen demlik etkinliğinin ev sahibesi sevgili arkadaşım Paşasofram 'a gönderiyorum. Kolay gelsin arkadaşım.
Malzemelerimiz:
1 adet kakaolu pandispanya (kakaosuz da olur)
2 poşet krem şanti
1 su bardağı süt
1 su bardağı damla çikolata(yoğun çikolata sevmeyenler yarım bardak koyabilir)
1 paket petit beurre bisküvi(kare bisküvi)
3 adet muz
1 paket meyveli sos ahududu çilekli, pembe paket(arzuya göre çikolata sosu da olabilir)
Hazırlanışı
- İlk önce 1 bardak sütle krem şantimizi mikserle çırparak hazırlıyoruz. 10 dakika kadar buzdolabında bekletiyoruz.
- Sonra içine bisküvilerimizi küçük küçük kırıyoruz.
- Muzlarımızı da küçük küçük küp şeklinde kesip içine koyuyoruz.
- 1 su bardağı damla çikolatayı da koyup güzelce karıştırıyoruz.
- Daha sonra kekimizin yarısını servis tabağına koyup sütle hafif ıslatıyoruz.
Daha sonra kekin kalan kısmını resimde de görüldüğü gibi üçgen şeklinde parçalara kesiyoruz.
Kekimizin üstüne eşit aralıklarla yapıştırıyoruz.
Önceden üzerindeki tarife göre hazırlayıp, pişirip soğuttuğumuz meyveli ahududu çilekli sosu üzerine döküyoruz. İçine sevgimizi katmayı unutmuyoruz. Buz dolabında 1-2 saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun sevgiler....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder