Annelerimizden bugüne bir alışkanlıktır "bugün ne pişirsem"diye kendi kendimize sormak. Eeee her gün pasta börek yapacak değiliz ya, bunun bir de yemek kısmı var.
Bugün sizlere köy kokulu yemeklerden biri olan Bulgur Pilavının tarifini vereceğim. Hadi bakalım şimdiden afiyet olsun, bal şeker olsun :)
Ayrıca bu tarifi yöresel lezzetler etkinliğinin ev sahibesi Safiye ile'ye gönderiyorum. Kolay gelsin arkadaşım..
Malzemeler:
1,5 su bardağı pilavlık bulgur
2 baş kuru soğan
3-4 adet çarliston biber
1 diş sarımsak
2 adet domates rendesi
2 yemek kaşığı biber salçası
1 adet patates
2.su bardağı sıcak su
1 çay bardağı sıvı yağ
pul biber,tuz,maydanoz
Hazırlanışı:
- Pilav tenceremize sıvıyağı ardından küp küp doğradığımız soğanlarımızı koyup kavurma işlemine başlıyoruz.
- Henüz pembeleşme den küçük küp küp doğradığımız patateslerimizi ekliyoruz.
- Kavurmaya devam ediyoruz sırayla halka halka doğradığımız çarliston biberleri ve rendelediği miz sarımsakları ekleyip pembeleşene kadar kavuruyoruz.
- Üzerine domates rendeleyip, salçamızı da ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz. Yıkayıp süzdüğümüz bulgurları mızı ekleyip bir iki karıştırarak salçalı soğanlı içle bulguru iyice özleştiriyoruz.
- Üzerine tuz, pul biber ve sıcak suyumuzu da ekleyip tenceremizin kapağını kapayarak kısık ateşte su kendini çekip bulgurlar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Pişmeye yakın maydanoz ekleyip pilavımızı bir kez karıştırıp altını kapatıyor ve kapağını da kapayarak demlenmeye bırakıyoruz.
Afiyet olsun. Sevgiler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder