9 Mayıs 2012 Çarşamba

Balık İskender

Balık İskender
Balık İskender

Malzeme Listesi

  • 4 Alabalık
  • 1 Fırın Pidesi
  • 1 Kase Yoğurt
  • 1 Salkım Domates
  • Kekik
  • Sıvıyağ
Üzeri İçin:
  • Tereyağı

Hazırlanışı:

Alabalıkları temizleyip fileto ediyoruz. Fırın tepsisinin içerisine yağlı kağıdı seriyoruz. Üzerine temizlemiş olduğumuz balıkları diziyoruz.

Üzerlerine tuz ve karabiber serpip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

Sosu İçin: Tavaya sıvıyağını koyuyoruz. Üzerine küp küp doğranmış domatesleri ilave edip soteliyoruz. Kekiği de koyup kavrulduktan sonra ocağın altını kapatıyoruz.

Pideleri küp küp doğrayıp servis tabağına alıyoruz. Üzerine hazırlamış olduğumuz sosu döküyoruz. Üzerine çırpılmış yoğurdu ilave ediyoruz.

Pişen balıkları da dilimleyerek pidelerin üzerine koyuyoruz. Tereyağını da eritip balıkların üzerine gezdiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder