Nasıl da çabuk geçti 3 gün?
Havanın sıcak oluşu bu kısa tatili daha da güzel yaptı diyebilirim. Eminim bir çoğunuz bu fırsatla bir yerlere kaçmışsınızdır. Biz buradaydık ama misafirlerimiz vardı. Demircik bizde kaldı ilk kez. Onunla tam bir gün vakit geçirmek bana nasıl iyi geldi anlatamam, müthiş enerji veriyor insana. Tabii bebek senin olsaydı, enerjini görürdük dediğinizi duyar gibiyim :) Napalım :) Sevmesi bedava :)
Demire süt olsun diye :) sebze ağırlıklı bir menü hazırladım akşam yemeği için cuma sabah erkenden kalkıp.
Akşam Yemeği Menümüz şöyleydi:
- Musakka (Fotoğrafı değişecek bir uygulama daha)
- Pirinç Pilavı
- Zeytinyağlı Bezelye
- Actifry'da kızarmış Biber & Kabak
- Pazılı & Havuçlu Kol Böreği
- Çilekli Kup
Zeytinyağlı bezelyeyi bugüne kadar hep havuç ve patatesleri küp küp doğrayarak hafif domates ve salça ekleyerek yapardım. Bu şekilde daha salata tarzı oldu ve çok memnun kaldığımı söyleyebilirim. Görüntü olarak da benim daha hoşuma gitti ve çok da güzel poz verdiğini düşünüyorum, ne dersiniz :)
Malzemeler:
- 1 kg. bezelye (tam da mevsimi, taze kullanmanızı tavsiye ederim)
- 2 adet orta boy havuç
- 1 adet orta boy soğan
- 1/2 çay bardağı zeytinyağ
- 2 adet kesme şeker
- 1,5 su bardağı su
- tuz
- dereotu
Ayıkladığımız bezelyeleri yıkayıp hazırlıyoruz. Havuçları soyup, ortadan ikiye keserek yarım ay şeklinde dilimliyoruz. Soğanı ufak ufak yemeklik doğrayıp, sebzelerin hazırlığını tamamlıyoruz.
Düdüklü tencereye zeytinyağını ve soğanları koyup orta kuvvetteki ateşte soteliyoruz. Soğanlar hafifçe renk değiştirdiğinde havuçları da ilave edip bir süre de beraber pişiriyoruz. Bir sonraki aşamada bezelyeyi katıp, tuz, şeker ve suyu ilave edip düdüklü tenceremizi kapatıyoruz. Düdüğü çıktıktan sonra yaklaşık 10-15 dk kadar pişirip ocaktan alıyoruz. Fazla suyu kaldıysa tencerenin ağzı açıkken bir miktar daha kaynatabiliriz.
Servis edeceğimiz tabağa alıp, üzerine ince kıyılmış dereotu serpiyoruz.
Afiyetle & sağlıkla,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder