20 Nisan 2010 Salı


YALANCI PAÇA ÇORBASI

Rahmetli annem yapardı bu çorbayı,biz et çorbası diye yerdik.Aslına bakarsanız ben evde yapınca yine et çorbası diyorum :)  Geçmişe özlem mi acaba,bilemiyorum.Benim gibi işkembe yada paça çorbası sevenler, yalancı paça çorbasını kesinlikle denemenizi öneririm.


Malzeme
  • 3 su bardağı kemik yada et suyu 
  • (veya yarım paket et suyu bulyon)
  • 3 su bardağı su (kemik yada et suyu yoksa su oranını 3 bardak daha arttırın)
  • 1 su bardağı haşlanmış et (arzunuza göre koymayabilirsiniz)
  • 1 su bardağı yoğurt yada 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 3 yemek kaşığı un 
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Üzerine : Kırmızı biber 
  • Yanına : 4 diş sarımsak,sirke ve limon

Yapılışı
Daha önceden kaynatıp haşladığımız etlerimizi didikleyelim yada küp küp doğrayalım,tencereye hazırladığımız kemik suyunu (yada sadece suyu) süzüp alalım ve etleri de  içine atarak su ilavesiyle kaynatalım.Yoğurt,un ve yumurta sarısını iyice çırpın kaynayan sudan bir kepçe alıp yoğurt ve un karışımına yedirip biraz açalım.Yavaş yavaş kaynayan suyumuza karıştırarak ilave edelim,1 yemek kaşığı tereyağımızıda ekleyip sürekli karıştırarak pişirelim.
Çorbamız piştikten sonra sarımsakları dövüp hazırlayalım ( bu aşamada isterseniz sarımsak ve sirkeyi çorbanıza ekleyebilirsiniz,ben yerken istediğim kadar ilave etmeyi seviyorum) 

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder