19 Nisan 2010 Pazartesi


KAR ADAM PASTASI


Yeni bir haftaya başlarken,geçen hafta da olduğu gibi yine pastayla başlamak istedim. Maksat tatlı yiyelim tatlı konuşalım :) Yine kızlarımın pasta krizlerinden birinde yaptığım bir pasta.İkizlerimden biri olan Sude
geçen gün bana 'Anne uzun zamandır bize pasta yapmıyorsun ' dedi :) Aslına bakarsanız,bizdeki kadar sık pasta,tatlı yapılan başka bir ev varmıdır acaba :) onlarda böyle söylerse,yanii bilemiyorum artık.
Haftaya böyle tatlı başlayalım,bütün haftamız,mutlu,neşeli ve huzurlu geçer inşaallah.
Tarifimi   57 .P.D.Ç.S. etkinliğinin yeni ev sahibesi sevgili japonçekirdeği arkadaşıma gönderiyorum.
Veee sayfamın sol üst köşesinde bulunan BÖ 2010 bannera yada buraya tıklayın ve oyunuzu kullanın :))
Malzemeler
Pastaban için

  • 6 yumurta
  • 4,5 türk kahve fincanı şeker
  • 1,5 türk kahve fincanı yoğurt
  • 6 türk kahve fincanı un
  • 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 kabartma tozu,1 vanilya

Kreması için

  • 4 su bardağı süt
  • Yeteri kadar şeker
  • 1 yumurta
  • 2  yemek kaşığı un
  • 2  yemek kaşığı nişasta
  • 50 gr. margarin,1 vanilya

Üzerine : 2 poşet krem şanti,2 su bardağı soğuk süt.Yeteri kadar hindiztan cevizi.
Islatmak için 1 su bardağı süt,isteğe göre nescafe.

Yapılışı
Çukur bir kaba yumurtalarımızı ve şekeri koyup çırpalım,sırasıyla yoğurt,sıvıyağ,sıcak su,un,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip 1 kelepçeli kalıba ve birde daha küçük bir kalıba (karadamın başını oluşturacak) dökelim. 175 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirelim.Kürdan batırarak pişmesini test ettiğimiz pastabanımızı fırından çıkaralım.
Kremamız için sütü tencereye alalım margarin ve vanilya hariç diğer malzemeleri süte ekleyip ocağa alalım, çırpma teli ile karıştırarak pişirelim.Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 2 dakika daha pişirip vanilya ve margarini ekleyelim.Margarin eriyince ocaktan alalım. 
Pastabanları yanlamasına iki parçaya ayıralım.Alt parçaları servis tabağına yerleştirip (Karadam  başıyla birlikte çok yer kaplayacağı için,ben fırın tepsisini aliminyum folyoyla kaplayıp tepsiyi kullandım) 1 su bardağı sıcak sütün içine 1 tatlı kaşığı nescafe koyup karıştırın ve kekleri ıslatın,sonra kremamızı koyalım ve arzu ederseniz meyve parçaları ve damla çikolata koyun.Sonra üst parçalarını yerleştirip,2 su bardağı soğuk sütle 2 paket krem şantiyi yapıp, bir miktarını ayırın ve pastanın her tarafını şantiyle kaplayın.Sonra pastanın her tarafına hindistan cevizi serpin,ayırdığınız krem şantiyi renklendirip kar adama şapka ve atkı yapın,damla çikolata ile göz,burun ve düğmelerini yapıp pastanızı buzdolabına alın. 
Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder