13 Nisan 2010 Salı

KARIŞIK SİMİT

Merhaba sevgili arkadaşlar.Bugün sizlerle evde yaptığım simit tarifini paylaşmak istedim.Şu simit saraylarında satılan sucuklu kaşarlı simitlerin aynısı.Benim çocuklarım çok seviyorlar sucuklu simiti  asla dışarıdan almıyorum ne eti olduğu meçhul onu için kendim evde yapıyorum biraz fazla yapıp dondurucuya atıyorum çocukların canı istediğinde ısıtıp veriyorum.Denemenizi tavsiye ederim dışarıdan aldığımız simitlerden hiç farkı yok.
Malzemeler
4 su bardağı un
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 paket ınstant maya
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Ilık su
İç malzemesi
Sucuk,kaşar
Üzeri için
1 çorba kaşığı pekmez
2 su bardağı su
Susam
Yapılışı
Unumuzu hamur yoğurma kabına alıp ortasını açalım.
Maya,sıvıyağ,şaker,tuzu ekleyip karıştıralım azar azar ılık su ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlıyalım üzerini örtüp ılık ortamda yarım saat mayalandıralım.
Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapalım.Hazırladığımız bezeleri merdane yada elinizle yuvarlak şekilde açın.
İçine dilimlenmiş sucuk veya rendelenmiş kaşarı  koyun ve önce ön tarafını sonra iki yanını karşılıklı kapatarak biraz geniş rulo yapalım. Bütüm hamuru bu şekilde bitirelim.
Bir kabın içine pekmez ve suyu alıp karıştıralım simitlerimizi önce pekmezli karışıma daha sonra susama bulayıp yağlanmış tepsiye dizelim.Yarım saat tepsi mayası yapalım önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında simitlerimizi pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder