29 Nisan 2010 Perşembe


YUFKA ÇANAKLARI

Yufka ile yapılabilecek en güzel sunum budur sanırım,sevgili arkadaşım Gülaycığımın tarifi.Yapılışı çok kolay ama sunum ve lezzet tavana vurmuş durum da :)
Malzemeler
4 yufka 
yarım paket margarin
İç harcı için
4-5 haşlanmış patates
1 su bardağı haşlanmış,küp küp doğranmış havuç (2 orta boy havuç)
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
8-10 tane haşlanmış mantar
2 yemek kaşığı zeytinyağı,tuz
Üzerine : Kaşar ve birer dilim domates
Yapılışı
Margarini eritelim,yufkamızın birini tezgaha serelim ve margarinle yağlayalım üzerine ikinci yufkayıda serelim.Muffin kapları büyüklüğünde keselim,içlerine yerleştirelim (Artan yufkalarımızı atmayalım küçük parçalar halinde kesip kaplarımızın iç kısımlarına koyup değerlendirelim) Diğer 2 yufkayada aynı işlemi yapalım ve 180 derecelik fırında yufkalarımız pembeleşene kadar pişirelim.Çukur bir kapta Haşlayıp küp küp doğradığımız malzemelerimize 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve yeteri kadar tuz ekleyip karıştıralım ve servise 15-20 dakika kala yufkalarımızı dolduralım,üzerlerine kaşar rendesi ve birer dilim domates koyup 180 derecelik önceden ısıtılmış fırına verip,kaşarlar eriyene kadar bekletelim.  
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder