16 Nisan 2010 Cuma

PUF BÖREĞİ (FİNCAN BÖREĞİ)

Kolayca yapılan ve lezzetli olan fincan böreklerimin tarifini veriyorum bugün.Daha önce farklı bir fincan böreği yapmıştım ,her ikiside harika oluyor.Hepinize mutlu bir hafta sonu dileyerek tarifime geçiyorum.

MALZEMELER:
1 adet yumurta
1,5 çay bardağı su
aldığı kadar un
tuz
içi için:
beyaz peynir
maydanoz
kızartmak için sıvıyağ
YAPILIŞI:
Bir su bardağı kadar unu derin bir kaseye alın ortasını açın yumurtayı kırın ,iki çay kaşığı kadar tuz katın ,biraz su biraz un ilavesiyle kulak memesi kıvamında hamur yapın.Hamuru iki ye bölün.Her bir parçayı oklava ile mantı hamuru kalınlığında açın.Diğer tarafta peyniri ufalayıp içine ince ince kıydığınız maydanozlarla hazırladığınız iç malzemesinden hamura aralıklı olarak birer tatlı kaşığı kadar serpiştirin. Diğer hamuru aynı büyüklükte açıp peynirli hamurun üstüne kapatın.Çay fincanı ile her peynirli parçayı ortaya alarak bastırın toplar çıkarın.Bunları kızgın sıvıyağda kızartın.İşte bu kadarcık:)))Afiyetolsun.
Not:unu ve suyu azar azar katın.Biraz un biraz su ekleyerek hamuru kulak memesi kıvamına getirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder