6 Nisan 2010 Salı


YALANCI TAVUK GÖĞSÜ

Tavuk göğsü gerek ailecek gerekse arkadaş toplantılarında çayın yanında nefis oluyor.
Tarifimi   57 .P.D.Ç.S. etkinliğinin ev sahibesi sevgili hümeyra arkadaşıma gönderiyorum.
Malzemeler

  • 1 lt.süt (5 su bardağı)
  • 1 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket margarin
Yapılışı
Bir tencereye yarım paket margarini koyalım ve tencereyi ocağa alalım,margarin eriyince unu ilave edip kısık ateşte çırpma teliyle karıştırarak 5 dakika kavurup ocaktan alalım.Ara ara karıştırarak ılık hale getirelim,pirinç unu,şeker,vanilya ve sütü ekleyip karıştıralım ve ocağa alalım,kaynamaya başladıktan sonra 3-4 dakika pişirip ocaktan alalım.İlk sıcaklığı gittikten sonra, mikserle 4-5 dakika çırpalım,küçük kaselere porsiyonlar halinde koyup üzerlerini süsleyelim.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder