21 Nisan 2010 Çarşamba


KONYA TİRİDİ



Malzemeler
  • 1 kg.dana kuşbaşı
  • 1,5 yemek kaşığı margarin
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • Tuz,karabiber,kimyon
  • 4 adet bazlama yada pide
  • Sos için
  • 4 domates
  • Tuz,karabiber,tereyağı
  • Üzerine : Yarım soğan ve 7-8 dal maydanoz

Yapılışı
Bir tencereye 1.5 yemek kaşığı margarin koyun ve eritin.Eriyen yağın üzerine 400 gram dana kuşbaşını koyun ve yaklaşık 5-6 dakika yüksek ateşte karıştırarak, etlerin sulanmasına izin vermeden kavurun.Kavrulan etin üzerine 1,5 bardak sıcak su koyun ve bu şekilde kapağını kapatarak yaklaşık 45 dakika kısık ateşte  pişirin. Pişmek üzere olan etin üzerine 1 çay kaşığı tuz. 1 çay kaşığı karabiber ekleyin ve kapağını tekrar kapatın.

Diğer yanda sosu hazırlamak için domatesleri rendeleyin.Boş bir tavayı ocağın üstüne alın ve içine 1 çorba kaşığı tereyağı koyarak eritin.Eriyen yağın içine rendelediğiniz domatesleri koyun.Üzerine yarım çay kaşığı tuz. yarım çay kaşığı karabiber ilave edin bu şekilde 1-2 dakika karıştırın.Tavayı ocaktan indirin ve bir kenara alın.
Pideleri yada bazlamalarınızı boş bir tava içine alın.Kısık ateşte yaklaşık 3-4 dakika pidenin her iki yüzünü de kızartın.Kızaran pideyi tavadan alın.Uzunlamasına dilimleyin ve bir servis tabağının içine alın.
Tabağın içine aldığınız pidenin üzerine hazırladığınız domates sosunu gezindirerek dökün.Tamamen suyunu çekmiş olan eti ocaktan indirip pidenin üzerine yayın.Üzerine 1 çay kaşığı kimyon serpin.Yarım adet soğanı uzunlamasına doğrayın ve tabaktaki etlerin üzerine dizin.Son olarak 7-8 dal maydanozu ince kıyıp etlerin üzerine serpiştirin ve servis edin.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder