25 Nisan 2010 Pazar

Sakızlı Muhallebi

Damla sakızı sever misiniz? Ben bayılırım.. Her türlü kurabiye ve çörekte mis gibi kokusuyla beni mest eder. Geçen haftasonu çaya gelen misafirlerimize de bu sakızlı muhallebiyi yaptım; daha keyifli olsun diye de renkli bardaklarda servis ettim. Pişen sakızlı muhallebinin kıvamını ayarlamak için dikkat edilmesi gereken ufak bir püf noktası var: mikserle çırpmak! Emin olun bu şekilde çırpılan muhallebinin kıvamı bir başka oluyor..

Malzemeler:
3 kahve fincanı un
125 gr. Becel'in yarısı
1 kg. süt
6-7 yemek kaşığı şeker
2-3 adet dövülmüş damla sakızı

Becel'i eritip unla biraz kavurun. Un kokusu gidince diğer malzemeleri de ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Göz göz olmaya başladıktan 1-2 dk. sonra ocaktan alın ve 15 dk. boyunca mikserle çırpın. Servis kuplarına ya da borcama dökün. Üzerini fındık, tarçın ya da meyvayla süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder